Kako upasti u većinu CPA mreža

Mnogim početnicima u affiliate marketingu koji su se odlučili da se oprobaju sa CPA (Cost per Action) mrežama problem predstavlja odobravanje njihove aplikacije na CPA mreže.
 
Velika pompa napravljena je oko prijava na CPA mreže, a rezultat je nepoznavanja razloga potrebe za prijavljivanjem iz ugla CPA mreža.
 
Ovaj članak pomoći će vam da shvatite potrebu za prijavom na CPA mreže iz ugla CPA mreža, šta one žele da saznaju od vas i najbolji način kako upasti u većinu CPA mreža.
 
Ovde pročitajte listu kvalitetnih i besplatnih resursa koji će vam sigurno pomoći ne samo da uvidite konkretne korake koje možete poduzeti (i zatim odmah početi sa radom), već ćete čitajući linkovane eknjižice shvatiti i način funkcionisanja CPA industrije.
 
Top 10 CPA mreža
slika preuzeta sa http://performinsider.com
 
 

Šta CPA mreže žele da saznaju od kandidata?

 

 1. Prva i osnovna stvar koju affiliate mendažeri CPA mreža gledaju je da li ste prevarant koji šalje lažne (nepostojeće) mušterije (leads). Najjednostavniji primer toga bio bi da svoje prijatelje molite da upisuju svoj email na email submit ponude koje ih uopšte ne zanimaju. U tom slučaju vi bi dobili novac, no oglašivač (advertiser) u tom slučaju gubi novac.
 2. Affiliate menadžeri CPA mreža žele da znaju na koji način mislite da dovodite posete (traffic)i kakve vrste ponuda (offers) bi želeli da promovišete. Svakako im dajte iskren odgovor, makar on bio: “Do sada nisam imao iskustva sa CPA marketingom, ali sam na ovom i onom sajtu pročitao to i to, i sa time ću da se oprobam”.
 3. Affiliate menadžeri CPA mreža žele da znaju koliko dugo ste affiliate (koliko imate iskustva)? Opet, odgovorite iskreno.
 4. Affiliate menadžeri CPA mreža žele da znaju koje su vas mreže već odobrile i ko je vaš AM (affiliate manager) u njima.

 
 

Razlozi zbog kojih se početnici boje prijava na CPA mreže jesu to što

 

 • slabo govore engleski jezik
 • tek su počeli sa CPA i nemaju iskustva
 • nemaju svoj sajt

To što slabo govorite engleski jezik, što ste početnik ili nemate sajt, neće vas diskvalifikovati ukoliko ste na vašoj prijavi bili 100% iskreni.

 • Engleski jezik ne morate da govorite tečno, ali morate da znate da odgovorite (makar na tarzanskom engleskom) na par pitanja čiju suštinu sam naveo iznad. Uvek imajte na umu da je i CPA mrežama u interesu da vas odobre, jer kada vi zaradite novac i oni ga zarađuju.
 • Ukoliko ste početnik, navedite neke sajtove ili izvore odakle ste stekli znanje sa kojim bi počeli da radite sa CPA mrežama. Na kraju teksta nalaze se linkovi ka besplatnim i kvalitetnim resursima. Smatram da svaki početnik treba da pročita te resurse, jer će time steći uvid u materiju. Shvatiće i konkretne korake koje može preduzeti kako bi sa radom počeo odmah, a koji će biti i više nego dovoljni za početak.
 • Nije problem ni to što nemate svoj sajt. Jednostavno naznačite načine na koje mislite da zainteresujete ljude za CPA ponude (tj. na koje načine mislite da ih promovišete). Na primer za promovisanje CPA ponuda putem društvenih mreža, plaćenih oglasa (PPC, PPV, baner) ili putem email marketinga vam nije neophodan sajt.

 
 

Kako maksimalno povećati šanse da vas CPA mreža prihvati

 

 1. Svakako je u početku bitno odabrati CPA mreže za koje se zna da rado primaju početnike u affiliate marketingu. Tu bih pre svega preporučio MaxBounty i PeerFly kao dobre mreže sa odličnom reputacijom. Ukoliko nameravate da ponudite korisnicima nešto u zamenu za to da ispune ponudu (to se zove incentive), npr, eknjigu, onda se svakako nemojte prijaviti u MaxBounty ili PeerFly, jer takve načine promocije ne dopuštaju. Tada bih vam preporučio mreže CPALead i Adscend Media, koje takođe primaju affiliate marketare koji nemaju iskustva, kao i novootvorenu mrežu Incent.ly koja je deo PeerFly-a.
 2. Još jedan savet koji vam mogu dati jeste da budete proaktivni. To znači da čim napišete svoju prijavu kontaktirate Affiliate Menadžera preko telefona, Skype ili AIM. Predlažem da pogledate sajtove NetworkRoundUp ili AffPaying kako bi došli do kontakta AM-ova.
 3. Kada vas budu pozvali telefonom, javite se! U prijavi navedite kada vam odogovara da vas zovu. Ima CPA mreža koje ne proveravaju kandidate telefonskim pozivom, no nažalost ne bih sa sigurnošću smeo da vam preporučim neku takvu mrežu.
 4. Nađite nekoga ko je već član ovih mreža i registrujte se preko njega.

 
 

Oprez pri izboru CPA mreže

 

Pre nego što se prijavite u bilo koju mrežu, svakako se dobro informišite o tome koliko su one verodostojne. CPA je prevrtljiva industrija i ove godine smo bili svedoci da su mnoge mreže sa dobrom reputacijom prestale da redovno isplaćuju svoje saradnike. Verujem da nećete pogrešiti pri izboru bilo koju od ovih deset mreža, no zbog stanja u industriji moguće je da se neka od ovih kompanija kroz par meseci “izjalovi”.

 

 

Takođe, proverite kakve vrste ponuda CPA mreže imaju i koje načine promocije dozvoljavalju, za šta vam predlažem sajt OfferVault.

 
Kada nađete mreže koje vam odgovaraju, svakako predlažem da se prijavite na njih nekoliko istovremeno. Vrlo verovatno vas neće sve CPA mreže prihvatiti, a uvek je dobro biti član bar dve ili tri mreže kako bi imali koliku toliku sigurnost u radu.
 
 
 
Slobodno postavite pitanja ukoliko ih imate, a ja ću se potruditi da vam odgovorim u najkraćem roku.I naravno, ukoliko ko vam se tekst dopao, podelite ga sa prijateljima – možda i njima bude koristan.
 
 
 
Lep pozdrav,
Igor

Comments
 1. Robert

  Postovani,

  ukoliki imate malo vremena molim Vas da mi odgovorite na moje pitanje.Na nasoj web adresi vidite cim se bavimo.Zeleli bi da ovaj posao dignemo na jedan visi nivo prodaje.Spremni smo da udjemo i u partnerski odnos sa nekim ko bi nam pomogao da razvijemo ovaj posao.

  ukoliko imate neki predlog ili pomoc za nas unapred Vam se zahvaljujemo

  srdacan pozdrav
  Robert

 2. Ljubica Zec

  Postovanje,,, mozda je malo zvanicno..

  imala sam 1 kanal na You tube koji je imao vecu posecenoist [ ne veliku] pa sm dugo to drzala pustala klipove ,, sama sniomala itd.. nista posebo,, obicno..
  onda sam htela da kao , zaradim i naletim na MAKERSTUDIOS [ jedan je pisala o tome, – ratnici svetlosti, klip] i ja potpisem,, oni prihvate kanal..
  kasnije potpisem i za drugi kanal na ruskom,.,
  i do danas nisam primila ni jedan cek,, na njihovom sajtu je sve obrisano..
  trazila sam dva puta RASKID UGOVORA, ali oni pisu da ne moze,, treba dve godine itd..

  i sada [ danas 21.12 2015..] pri put kliknem da lifetime,, i vidim veliku zaradu na prvom kanalu.. i siznem,, jer nista nisam dobila..isplata nema..
  napisem im e-mail, kopiram analitics straniu sa kanala i sve to pustim njima,, trazeci da mi odmah uplate na paypal sav nova..

  sta da radim???
  da se sklonim od ovih..??
  kako da raskinem ugovor,
  cekam sta ce biti ,, ali su male sanse da ce mi platiti sve jer lazu .. to sigurono..

  citala sam tvoje misljenje o malim kanalima i prijavila jedan kanal na Fulscreen,, oni prihvatili odmah ,, a za dva sata stize e-mail.. kao zelimo vam sve naj.,.. itd.. i nista..
  ocigledano im nije zanimljivo jer je ruski jezik u pitanju.. a tamo je veci broj osoba koje gledaju,, nego na srpskom…

  sta da uradim,, ako nece da plati.. postoji li tuzba,,, ipak mi na kanalu pise youtube partners. a sa njima potpisan ugovor..??

  hvala na odgovoru…ljubica zec..

 3. Danijela

  Postovani

  Kako se mogu prijaviti na bilo koji sajt ukoliko ne posedujem fiirmu tj company name

  S postovanjem.

  • Igor Tomić

   Pozdrav Danijela,

   Može se uglavnom prijaviti kao privatno lice. Većinu sajtova ne zanima kako ćete vi rešiti svoj pravni status u vašoj zemlji.

 4. Dragan Cankovic

  Pozdrav Igore,
  sve sam procitao od tvojih objava samo me zanima ako mozes da mi kazes koliko se situacija danas pri kraju 2017 godine promenila .Zainteresovan za Peerfly da li moram imati svoj sajt i domen i koliko dugo mora biti vremenski aktivan je aktivan
  .I kako napraviti danas traffic.Jer ako nema posetilaca ne vredi ni dobrar sajt ni dobra nisha.Ako reklamiram offer koji vazi za Svajcarsku kako se postavlja oglas.Da li Google sam postavlja taj oglas za svajcarsko trziste.
  Izvini ja nabacao teme , sta ces star covek.
  Puno te pozdravljam.
  Dragan

  • Igor Tomić

   Mislim da nije neophodno imati svoj sajt. Mnogi affiliates ne rade SEO. A kako doći do posete je suviše opšte pitanje. 🙂

ADD YOUR COMMENT