Google Besplatan Kurs – Postanite Šampion Google Pretrage! (Power Searching with Google)

Znati pronaći ono što se traži na internetu je izuzetno bitna veština. Ovu veštinu većina ljudi nije razvila dalje od osnovnog nivoa, i samim time nije u prilici da iskoristi pun potencijal Google pretraživača.  Imajući to u vidu, Google svim zainteresovanim licima nudi besplatan kurs pod imenom Power Searching with Google, preko kojega će naučiti kako da efikasnije i efektivnije nego do sada koriste Google pretraživač.

 

google logo

 

Suština kursa je da pomoću predavača i online zajednice polaznici nauče tehnike pretrage, kao i kako da ih upotrebe da reše realne, svakodnevne probleme. Dan Russell (stariji inženjer pretrage pri Google kompaniji) pomoćiće polaznicima kursa da nauče pronaći ono što traže brže, naučiće ih kako da iskopaju kredibilne izvore i kako da uspešno izvrše i najteže pretrage. Lekcije počinju 24. Septembra u 17 časova, a završavaju se 10. Oktobra. Kurs se sastoji od šest celina, koje obuhvataju:

 • kako Google funkcioniše
 • proširenje postojećeg znanja
 • napredne tehnike pretrage
 • brzo pronalaženje činjenica
 • provera istinitosti činjenica
 • kompletiranje znanja

Svaka celina sastoji se od pet lekcija. Lekcije se sastoje od kratkog videa kojeg prate vežbe.
Lekcije će biti slane na email adrese polaznika kursa tri puta nedeljno.
raspored google predavanja
Video pomoću kojeg Dan Rusell uči studente na ovom kursu kako da uvek koriste google.com i sve njegove mogućnosti iz bilo kog dela sveta trebao bi da bude reprezentativan primer onoga što polaznike tokom kursa očekuje:

 

Ukoliko žele da dobiju zvaničan sertifikat Power Searching with Google kursa, polaznici će morati položiti kolokvijume. Jedan od kolokvijuma, čija težina je trećina ocene, polagaće se posle trećeg predavanja. Drugi kolokvijum vredan dve trećine ocene polagaće se posle šestog predavanja. Potrebno je ostvariti ukupan rezultat iznad 70% da bi se položio kurs i dobio Power Searching with Google sertifikat.

 

Kolokvijume je moguće polagati više puta, dok će se za ocenu računati samo rezultat poslednjeg polaganja. Međutim, neophodno je položiti kolokvijume do datuma predviđenog za to (kojeg će polaznicima Google poslati u email obaveštenju) kako bi se zaslužio Power Searching with Google sertifikat.
Power Searching with Google kurs je odlična prilika da se nauči napredno korišćenje Google pretrage. Da li ćete odslušati predavanja? Imate li da predložite neki drugi kurs koji vam se dopao?
Lep pozdrav,
Igor
Comments
 1. vladan

  svaka tebi čast na infomacijama koje daješ, to je za velike ljude, uveki je bilo: ako nešto hoćeš moraš i da daš na netu!

  • IgorTT

   Hvala 😉

   Slažem se sa filozofijom “sharing is caring”.

 2. Emilia

  Jel ima jos u ponudi ovaj kurs ili neki snimci (tutorijali) mozda?

ADD YOUR COMMENT