BoostCTR – naučite kako napisati odličan Google AdWords oglas

BoostCTR logo

BoostCTR je online servis koji pruža priliku piscima AdWords oglasa (copywriter) da zarade tako što će da poboljšalju oglase za oglašivače.

 

Ono što ovu platformu čini vrednom jesu odlični resursi pomoću kojih je moguće naučiti pisati dobre PPC oglase.

 

 

Prilikom pisanja oglasa uključuljete se u “takmičenje” u kome je suština poboljšati CTR oglasa.

Ukoliko copywriter poboljšalja CTR (click trough rate, ili koji procenat ljudi kojima je prikazan oglas je na njega i kliknulo), ili ukoliko oglašivač odluči da je oglas dovoljno dobar da ga testira, copywriter će biti nagrađen simboličnom sumom novca.

 

 

kako BoostCTR funkcioniše

 

U suštini, BoostCTR je platforma pomoću koje oglašivači traže da im se CTR oglasa poboljšalja. Oglašivači to traže uglavnom za oglase aktivne na Google Adwords platformi, ali za oglase koje postavljalju na Facebook ili Bing oglasnim platformama. Copywriteri koji napišu zadovoljavaljući oglas biće simbolično nagrađeni.

 

Prilikom pisanja oglasa dobija se pristup originalnom oglasu, stranici za koju se piše oglas, kao i ključnim rečima i dodatnim pravilima koja oglašivači odrede za pisanje oglasa za njih.

 

Postoje dve vrste “takmičenja” u kojima je moguće učestvovati. Prva kategorija je ona u kojoj je za nagradu od simboličnih 1$ do 2$ potrebno napisati oglas koji će oglašivač prihvati kao zadovoljavaljući. Druga kategorija jeste kada se zadovolji uslov da oglašivač prihvati oglas, i da taj oglas pritom ima bolji CTR od originalnog oglasa oglašivača. U ovom slučaju nagrada se kreće od 10$ do 20$.

kategorije oglasa

Isplate u Srbiju vrše se čekom ili Wire transferom.

 

 

Resurs pomoću kojih je moguće naučiti pisati dobre PPC oglase jeste poseban odeljak BoostCTR sajta – trening za copywriter-a, na kome će novi copywriter imatipriliku da se upozna sa načinom funkcionisanja BoostCTR platforme. U ovom odeljku pomoću kratkog članka i videa biće u mogućnosti da saznaju osnovna pravila pisanja AdWords oglasa, ali i ona naprednija. Sve ove informacije copywriter registrovan na BoostCTR može da skine i u oblikuPDF fajla.

 

Najkorisniji i najzanimljivilji deo BoostCTR sajta za mene je blog, tj. specifično deo koji se zove Win of the Week. U Win of the Week svake nedelje moguće je pročitati analizu koja se pravi poređenjem oglasa A i oglasa B, a rezultati su dobijeni testiranjem oba oglasa u praksi. U svakom članku analizira se zašto je pobednički oglas bolji od onog slabijeg, tj. iz kog razloga je imao veći CTR.

win of the week

win of the week rezultat

 

 

Svakako nemojte preskočiti ni savete za pisanje tekstualnih oglasa, savete za postavljanje odličnih Facebook oglasa,a pri tome bacite pogled i na ostale kategorije na BoostCTR blogu, verujem da nećete zažaliti.

 

 

Za kraj ostaviću vas da pregledate kratku i simpatičnu Slideshare prezentaciju koja je urađena u duhu BoostCTR servisa:

 

 

 

Slobodno ostavite komentar i podelite članak sa prijateljima.

 

Lep pozdrav,
Igor

Comments
 1. Ivana Petrović

  Igore,
  imala sam često ponude koji su tražili da im se poveća CTR oglasa, i ništa drugo, no nije tu uticaj samo tekst oglasa uticajan.
  Za podizanje CTR oglasa nije dovoljno samo napisati klikabilniji oglas. Kako? Prostije rečeno meri se sinergetski efekat celog naloga, od kampanje, ad grupe oglasa i ključnih reči. Ukoliko oglas nema veze sa tom oglasnom grupom, ključnim rečima i podešavanjima kampanje i oglasa neće ni doći do željenog poboljšanja. Pozdrav
  My recent post Nekoliko brzih saveta kako dobiti br.1 poziciju na Google pretrazi

 2. igorttomic

  Hvala na komentaru Ivana :). BoostCTR se svodi isključivo na izmenu teksta oglasa po kriterijumima zadatim od strane onoga kome treba bolji copy. No svakako si u pravu da to nije jedini kriterijum za poboljšanje oglasa, i imajući to u vidu naslov nisam "pogodio". Live and learn ;).

ADD YOUR COMMENT