Blog – Statistika u 2013. i Planovi za 2014. Godinu

U ovom postu podeliću statistike posećenost na blogu u toku 2013. godine, prikazaću tekstove koji su vam se najviše dopali i ispisati planove za blog u 2014.
 
 
U ovom postu ćete pronaći:

 • Vaši komentari – hvala vam!
 • Pregled statistike poseta u 2013. i odakle su one stizale
 • Najčitanije tekstove u 2013.
 • Planovi za 2014. – Reklamiranje na blogu, saradnja, guest postovi

 
 

Vaši Komentari – Hvala Vam!

 
Hvala vam na čitanju. 🙂 Želim vam sretnu 2014. godinu punu interesantnih izazova koje ćete premostiti!
 
Vaša iskustva su mnogo važnija od brojki, te bih voleo da podelim neke od komentara koje ste mi uputili. Hvala vam na njima, jer mi svaki ulepša dan! 🙂
 
komentar sa iz foruma

komentar sa fb stranice

komentar sa sajta

komentar sa twittera

komentar sa facebooka
 

Cenio bih da mi u komentaru, preko kontakt forme, Facebook stranice ili na koji god način je vama najzgodniji ispišete kakvi tekstovi vas najviše zanimaju.
 
Isto tako, želeo bih da se učlanite u novootvorenu Facebook stranicu preko koje ću sa vama da podelim najinteresantnije i najkorisnije tekstove iz sfere internet marketinga i zarade preko neta.
 
 

Posećenost Bloga u 2013 – Google Analytics

 
poseta bloga igortomic.net u 2013
 
Mislim da ovaj screenshot pokazuje kako se isplati dugoročno raditi na projektu. Novembar 2012. bio je prvi mesec kada je blog imao više od 500 unikatnih poseta po Google Analitici (unique visitors), dok je novembar prethodne godine bio prvi mesec kada je poseta prešla 5000 UV (u decembru je bilo preko 6000 posetilaca na blogu).
 
Tokom juna i jula zajedno nije bilo više od 1000 posetilaca, a to je poglavlje koje bih mogao nazvati – kako uspešno izbaciti (deindex) sve stranice bloga iz Google pretrage.
 
Zanimljivo je i da je poseta u toku oktobra, novembra i decembra 2013. veća od ukupne posete bloga od prvog objavljenog teksta iz jula 2012. do kraja septembra 2013.
 

Odakle su stizale posete

 • Najviše poseta dolazi sa Googlea
 • Dosta vas direktno u browser ukuca adresu ovog bloga
 • IZ Forum mi šalje najviše čitaoca posle Googlea i direktnih poseta, što ni ne treba da čudi jer sam aktivan član foruma
 • Velika je poseta sa Facebooka i u mnogo manjoj meri sa Twittera
 • Poseta sa blogova je takođe dosta velika. Pre svega sa bloga Dragana Varagića (i to preko svega nekoliko komentara koje sam ostavio), zatim sa Mladenovog i Jeleninog bloga

 
 

Najčitaniji Tekstovi u 2013.

Tekst u kojem dajem pregled načina zarade novca preko interneta ubedljivo je najčitaniji tekst na blogu, i najviše je deljen preko društvenih mreža.
 
Prati ga tekst o Payoneer kartici (koji ima i preko 100 komentara), a zatim tekst o tome kako se registrovati na PayPal.
 
Dosta su se čitali i intervjui, kao i post u kojem pišem o SEO i kvalitetnom građenju linkova.
 
Meni je zanimljivo i pregledati tekstove koji su mnogo slabije prošli i koji jednako indikativno kao i najčitaniji tekstovi pokazuju vaša interesovanja. Tako ne ni malo ne čudi da je tekst o tome kako raditi od kuće nije ni približno lepo u poređenju sa time kako na prvi pogled izgleda bio jedva zapažen.
 
 

Planovi za Blog u 2014.

 
U 2014. godini planirm da malo češće pišem tekstove, da se posvetim Facebook stranici i da pišem email newsletter kako bi svakog meseca dobili pregled desetak najzanimljiviljih tekstova iz sveta internet marketinga, kako domaćih tako i stranih.
 
Planiram da dodam na blogu stranicu sa resursima u koje bih ubacio meni najzanimljivilje blogove, sajtove, knjige resurse za učenje i najkorisnije alate za Internet Marketing.
 

Reklame i saradnja

Ukoliko imate predlog za saradnju ili želite da se reklamirate na blogu, slobodno mi se obratite. Reklama može da bude u vidu banera, sponzorisanog teksta ili nečeg trećeg, po dogovoru. Molim vas da me ne kontaktirate u vezi promovisanja MLM sistema, kliktanja za novac, ispunjavanjem anketa, Microworkingom… nisam zainteresovan za saradnju ukoliko procenim da će promocija navesti početnike da naprave veliku grešku već na početku svog puta ka internet zaradi.
 

Guest Post

Do sada sam skoro isključivo sam kontaktirao ljude da napišu guest postove ili odvoje vremena za intervjue, no ukoliko mislite da imate znanje koje bi čitaocima bloga pomoglo, kontaktirajte me sa svojom idejom za guest post.
 

Pod možda

Ukoliko nađem vremena napraviću kratak video kurs o tome kako početi sa blogovanjem, a koji bi bio dostupan preko Youtubea. Ovo bih jako voleo da uradim, no s obzirom da samo na “običan” blog post utrošim uglavnom od četri do osam sati, ne znam koliko je realno.
 
 
Javite se sa vašim predlozima za naredne tekstove, a za uzvrat ću se truditi da materiju obradim.
 
Lep pozdrav,
Igor

Comments
 1. Jelena

  Živeo!
  Ne znam da li me više raduje porast posete ili to što si odlučio da pišeš newsletter. Ili što ću najzad imati dobar domaći video da linkujem početnicima (gotovo, računam da si obećao 🙂
  Ogromantan pozdrav i srećna 2014!

  • Igor Tomić

   Hvala na pohvalama. 🙂 A za video, polako.

 2. Vahidin

  Svaka čast Igore, iskrene čestitke !

  Pratim tvoj blog još od prvog posta, i naravno da rad i trud uvijek rezultiraju uspjehom. Nadam se da će što više čitalaca pronaći put i link do ove riznice IM (sa)znanja, koja tako nesebično dijeliš.

  …a što se tiče Facebook promocije i marketinga na ostalim društvenim mrežama, tu je svakako ePromocija 🙂

 3. Uros

  Naravno da ti je poseta na tom nivou kad sam u chrome išao na pin tab. Šala naravno, sve pohvale za blog.

 4. Duh Koji Hoda

  Srecno u 2014. Jedan od najboljih seo (internet) blogova kod nas!

  • Igor Tomić

   “SEO” blog koji je začuđujuće malo pisao o SEO. Biće… Hvala na podršci.

 5. Dizajneri

  Pratimo tvoj blog i savete za napredovanje! Očekujemo još kvalitetnih članaka u narednoj godini!

 6. Lidija

  Pozdrav Igore,

  blog je odlican!
  Mislim da bi bilo vrlo zanimljivo da obradis neke stvari na FBu koje se profesionalcima podrazumevaju, ali nas pocetnike sa FB stranama dosta muce.
  Npr, pravljenje custom buttona i slicnih custom stvarcica, kvizova, kako radi onaj object debugger kad sharovan link ne prikazuje fotku, sta god sto se tice odrzavanja stranica…
  Znam dosta slucajeva gde ljudi interno vode svoje stranice i nisu sigurni sta i kako oko ovih atipicnih sadrzaja.
  Takodje, meni je prosto fenomen FB stranica TRCANJE – nedeljno imaju po 500-600 novih lajkova i ogromnu fan bazu.
  Bilo bi zanimljivo videti kako im tako brzo raste baza i po cemu se razlikuju od slicnih, konkurenstkih sajtova.:)

  Pozdrav, i sve najbolje

  P.S. Super ti je topic o sajtovima za free fotke – to uvek svima treba, a kratko i jasno je objasnjeno.

  • Igor Tomić

   Lidija, drago mi je da ti tekstovi pomažu i mnogo ti hvala na preporukama za teme. Svakako ću ih uzeti u obzir. 🙂

 7. Krešimir Ujvari

  Čestitke Igore !!! Želim ti eksponencijalan rast posetilaca u 2014. godini 😉

ADD YOUR COMMENT